Är du en dem som ställer om verksamheten till att bli mer hållbar? Samtidigt vill ni träffas och uppleva unika platser tillsammans? Vi behöver inte åka långt bort för att få det lilla extra. Vi kanske borde ge vårt egna land en chans och låta Sveriges pärlor ersätta våra utlandsresor ett tag.

Vi samarbetar med många fina, lokala aktörer i Sverige, som alla möter våra krav på unika upplevelser och som inte har en negativ påverkan på vår planet. Här vill jag lyfta fram västkusten som nästa mötesdestination om ni är ute efter rustika & karga konferensmiljöer där både hav, klippor och skog möts. Det finns dessutom ett stort utbud av naturnära aktiviteter, framförallt vid havet, som är perfekta för både stora och små grupper och passar både livsnjutare och äventyrare.

Inspireras här och få en känsla av västkustens magiska kontraster:

Optimalt för aktiviteter
Västkusten är optimal för utomhusaktiviteter i och med alla de möjligheter och häftiga naturområden som finns. Ni tänker säkert redan på klippvandringar, paddling, segling och alla övriga sportaktiviteter vid havet. Det blir naturligt att dela in företaget i olika mindre grupper. Att erbjuda flera val gör dessutom att alla deltagare själva få vara delaktiga och välja just den aktivitet som hen gillar mest. För att samla hela företaget i en gemensam aktivitet (i lag) rekommenderar vi även olika geoaktiviteter där ni få lära er att utforska olika platser som både är lärande, kul och utmanande.

Lokala matupplevelser
Maten är en upplevelse för sig. Unikt är att delta i fiske-safaris och fånga både kräftor, hummer och musslor. Ni får lära er om hållbart fiske, ta del av fångsten och sedan tillaga och njuta av läckerheterna tillsammans. I Västsverige finns det gott om unika råvaror. Förutom närheten till havet och skaldjuren är skogarna fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdiga produkter. Håll utkik efter märkningen “Smaka på Västsverige” så är ni garanterade närproducerade varor.

Hållbart tema
För att kunna utmana individer till att göra bättre val och större skillnad tycker vi att kunskap kring hållbarhet är en viktig del av alla företagsresor. Vi rekommenderar duktiga specialister som kan berätta mer om havslivet och utmaningarna som finns längst med Bohuskusten, framför allt kring plaster i haven som skapar oerhörda problem. Vi involverar fiskare som kan prata om det hållbara fisket och även de organisationer som arbetar aktivt för att hålla kusten ren. Vi kan även arrangera aktiviteter kring skräpplockning på ett roligt sätt. Välmående är också en del av hållbarhet och att få in träningen på agendan är för oss en naturlig del och något man bör starta varje dag med. Självklart utifrån olika individers förutsättningar.

Blir ni inspirerade av detta och det kan matcha det ni är ute efter så hör av er till mig så kan vi bolla lite olika uppslag på destinationer. Sverige är ett fantastiskt vackert land och det är dags att ge våra platser en ärlig chans!

Rebecca Pettersson, Projektledare

One Comment

  • Lindsay skriver:

    I work for a publishers https://krplas.com/stmap_21snbbax.html?levobunolol.viagra.toradol.acivir nolvadex vs arimidex trt Professor Brian Cox, I suppose, will have to remain a professor, lest we get him mixed up with an actor who once played Hannibal Lecter. But as a general rule, presenters should not have titles. Presenters are already sufficiently distinguished just by being there, and I myself, during my television career, never used my full title of Rear Commodore Clive James of the Royal Australian Artillery.

All rights reserved Hermes Group