Större grupper och events är ett utsläppsproblem

När vi reser för att träffas skapar vi ofta oförglömliga minnen men vi är även många som börjar bli varse att det även skadar vår planet. Människor behöver häftiga upplevelser att dela med andra, samtidigt måste vi hitta sätt där vi umgås utan att påverkan är stor. Vi tror på en omställning i hela eventbranschen och vill ta en ledande roll i förändringen. Vårt mål är att klimatreducera hellre än att klimatkompensera. Därför erbjuder vi nu fler destinationer inom Sverige och Norden. Med utvecklingen av fossilfritt bränsle går det att fortsätta flyga även om det är kostsamt. Vi genomför alltid hållbarhetsanalyser för att räkna ut och minimera CO2 avtrycket för varje event och företagsresa. Det är viktigt för oss att jobba med kunder som förstår och har samma hållbara målsättningar!

Så här jobbar vi för mer hållbara events

Vi har arrangerat flertalet företagsresor och galor

Lenovo Imagine ’20

IT-branschens ledande event inom smart teknologi, innovation och hållbarhet

En dag och galakväll för innovation och framtidstro inom Techbranschen som vi på Hermes Group levererade tillsammans med Lenovo i februari 2020 på läckra At Six i Stockholm. Ett viktigt event för att driva klimat & hållbarhetsfrågan framåt i techbranschen! 300 kunder och partners tog del av detta heldagsevent. Med Lenovo Imagin har Lenovo bidragit till ett första steg mot att påverka techbranschen i en hållbar riktning.

Segling i Kroatien

En magisk upplevelse i vackra Kroatien

Företagsresan är för många det viktigaste och mest inspirerande vi ha att se fram emot under året och som får oss till att arbeta lite hårdare och tillsammans som team. Här är ett exempel på när vi tog 70 medarbetare på ett företagsäventyr till Kroatien. Gruppen var indelade i mindre grupper och seglade runt med skeppare i 3 dagar och upplevde fina platser och god mat. Samtidigt kom de varandra närmre som team och som företag. Det går att göra resan klimatsmart och köpa fossilfritt bränsle när vi flyger. Segling är dessutom en mer hållbar aktivitet när vi är ute och upplever haven. Det är dessutom utmanande och kräver mer problemlösning vilket är utvecklande för alla.

Megadeals launch

Boklansering av Megadealsboken

Ett exempel på när vi tillsammans med uppdragsgivaren gör kvällen till en helt unik upplevelse – Förutom en unik boklansering skapade vi en en hyllning till B2B-försäljning och en oförglömlig fest med en av Sveriges främst DJ. Det blev en oförglömlig boklansering på Vinterträdgården på Grand Hotell den 27 juni 2019 med över 500 deltagare.

The Sales Conference

Det största B2B eventet för dig som jobbar med försäljning & marknadsföring

Under 5 år var vi med och byggde upp The Sales Conference tillsammans med ProSales. Otroligt spännande projekt inom B2B där vi skapade och byggde en eventplattform för chefer och sälj & marknadspersoner att mötas, inspireras och lära sig det senaste inom marknad och försäljning. Det var allt i från ett gediget talarprogram och mässmontrar med nätverkande till en festlig Awardkväll med priser och underhållning.

Från bloggen

Alpina upplevelser med tåg!

| Blogg, Destinationer, Hållbarhet | No Comments
Låt resan bli en del av upplevelsen! Vi fortsätter att följa utvecklingen av nya tågförbindelser från Sverige till Europa. I år har vi äntligen fått se nya resvägar och direkttåg…

Äventyra med tåg till Europa!

| Blogg, Destinationer, Hållbarhet | 4 Comments
Vi förbereder oss för ett spännande och nytänkande sätt att ta företagsresan med tåg till Europa! Vi följer noga utvecklingen av nya tågförbindelser från Sverige till Europa. Stora förändringar sker…

Ett hållbarhetsevent i framkant!

| Blogg, Hållbarhet | 615 Comments
Vi behöver bli fler som driver den hållbara utvecklingen framåt i våra organisationer. Hur kan vi stoppa klimatförändringen tillräckligt snabbt? Vilken roll kan näringslivet spela? Fotografiska och Climate First har…

Hur kan vi motverka ensamhetens skadliga effekter?

| Blogg, Hållbarhet, Hälsa | 3 Comments
Att vara ensam förr i tiden var förknippat med stor fara. Det gällde att hålla ihop i flocken för att klara av faror och hitta föda. Samma händer i oss…

Den psykiska ohälsan är ett hot mot vår hälsa

| Blogg, Hållbarhet, Hälsa | 4 Comments
Den psykiska ohälsan ökar mer och mer i Sverige. Enligt folkhälsomyndighetens senaste mätning 2018 var det sammanlagt 17% av befolkningen i åldern 16–84 år som uppgav att de hade ett…

Att utmana och upptäcka tillsammans gör oss starkare!

| Blogg, Hälsa | No Comments
Vi fortsätter vår upplevelseresa och tar oss söderut och upplever mötesmöjligheterna i Skåne. Förutom närheten till mötespulsen i Helsingborg, Malmö och Köpenhamn kan vi uppleva de ljuva slätterna, vidsträckta sädesfälten…

Stort tack till Er alla på Hermes Group för det fantastiska arbetet Ni lade ner. Det blev ett hållbarhetsevent rakt igenom. Jag tror det blir så här bra när det är på riktigt och när vi arbetar helhjärtat med detaljerna!

Christer Schulzberg, Senior Account Executive Manager Lenovo

När jag grundade Hermes Group var kärleksfullt ledarskap alltid det ledande orden som tog mig framåt. Jag kommer från en småländsk familj där entreprenörsandan, drivet och känslan av att åstadkomma något mer har gått i arv i flera generationer.

Familjens och släktens passion har alltid varit skogen, naturen och att värna om sina relationer. Jag startade Hermes Group med en filosofi om att mötet med människor i koppling till unika upplevelser som berör, gärna i naturen, är ett fint receptet för att skapa välbefinnande, engagemang och starka företagskulturer. Sådana kulturer där individer trivs, mår bra och kan vara sig själva. Detta bygger på lång sikt hållbara och framgångsrika företag.

Tillsammans med mina kollegor jobbar vi för att sprida det kärleksfulla ledarskapet och att skapa unika upplevelser utan bekostnad av vår planet. Ett event är inte bara planering och en lång actionlista. Det är för oss den yttersta känslan av perfektion och passion för vårt yrke – Det är drivkraften, energin och upplevelsen kring det mänskliga mötet.

Ring mig eller lägg till mig på LinkedIn så delar jag gärna med mig!

Anna Hermes, Grundare & VD

Ring mig