Sedan början av förra året har vi levt med Covid-19 och våra dagar kretsar kring hur vi ska förhålla oss till pandemin som vi lever i. Vi har verkligen tvingats till förändring, förändring som både har gynnat men som också haft en negativ påverkan. Många av våra projekt har ställts in, flyttats fram eller gått från fysiska till digitala events och möten. Nu, över ett år senare, är vi mitt uppe i en vaccinering som ska hjälpa oss återgå till att träffa familj, vänner och kollegor igen. Något som vi verkligen har längtat efter! 

Studerar vi andra länder som har kommit längre i sin vaccinering, ser vi positiva resultat. Israel har under vaccineringsperioden gått från ett genomsnitt på 60 dödsfall per 7 dagar i januari, till 5 dödsfall per 7 dagar i april. En minskning på över 91% under en period på cirka 3 månader (statistik från Johns Hopkins universitet). Enligt Folkhälsomyndigheten (data från den 6 maj) har Sverige som mål att kunna erbjuda vaccinering till alla över 18 år senast den 5 september (90% redan i augusti). Ett mål som består men där ambitionen är att vaccineringen ska gå ännu fortare. Idag har många regioner redan börjat inleda vaccinering för personer i fas 4, det vill säga, sista fasen för vuxna medborgare i åldrarna 18-59 år.

Länder börjar nu släppa på sina restriktioner och samhällen öppnas upp mer och mer, vi bör även se förändringar i Sverige gällande lättare restriktioner under maj månad.  Vi ser ljuset i tunneln och blickar framåt mot en höst där vi förhoppningsvis kan samla fler personer för inspirerande och innehållsrika fysiska möten. 

Hur ska vi nu lägga våra planer framåt? Se nedan 5 tips som vi tror kan vara värt att tänka på för planeringen framåt och som vi hoppas kan vara till hjälp.

  1. ”Get together” i sommarens tecken! Se till att inte låta sommaren komma utan att ha samla ditt team eller företag för någon trevligt att minnas. Kanske kan ni mötas ute på någon vacker plats i mindre grupper med hybrid lösning eller var kreativa och genomför ett digitalt sommarevent för att hitta något att bygga energi kring. Hälsa alla en glad sommar och ge en sista pepp och uppmuntran att alla med största sannolikhet kommer att få ses under hösten.
  2. Säkerställ redan nu att ni har en mötesplats till hösten. Till följd av pandemin har många inom Sverige såväl som utomlands, utvecklat och vidtagit nya försiktighetsåtgärder. Många av de nya rutiner som arbetats fram är inte bara användbara nu, utan gynnsamma även efter pandemin. Vi rekommendera att ni bokar upp möten från september och framåt, samtidigt som ni säkerställer bra avbokningsvillkor (full flexibilitet i sista minuten) vid eventuella behov till justering efter sommaren. 
  3. Prioritera en destination ni geografiskt har nära till. Både ur ett klimatsmart perspektiv men även för att underlätta olika länders återhämtningstakt. Vid behov av flyg, välj destinationer med säkrare flygförbindelser och glöm inte att klimatkompensera för utsläppen eller ännu bättre, köp fossilfritt bränsle.
  4. Plan B. Skulle rådande situation kvarstå efter sommaren, ha alltid en reservplan på ett hybridupplägg. Ett möte fördelat på olika platser med både digital och fysisk medverkan, eller ett helt digitalt event. 
  5. Covid-19 snabbtest. Vi kommer fortfarande rekommendera snabbtester för de företag där inte alla medarbetare har blivit vaccinerade, allt för att kunna säkerställa tryggheten under mötet.

Den ökade noggrannheten i kombination med PCR-test, utökade försäkringar, pålitliga underleverantörer och framförallt genom hjälpen av erfarna byråer och specialister, hjälper vi er att planera och genomföra säkra arrangemang

Oberoende av var du befinner dig och hur just ert upplägg ser ut, ta hjälp av dem som kan. Som kan hjälpa er med tankarna kring möjligheter såsom val av destination, prioriteringar och aktuella regler och förhållningssätt. Tiderna vi idag lever i har tvingat oss till förändringar i form av att resa, bo och upptäcka på nya sätt. Det ska kännas tryggt att mötas och vi på Hermes Group har verktygen som hjälper er med era framtida projekt. Hör av er till oss för mer information kring hur vi arbetar med dessa frågor och hur bokningsläget inför höstens arrangemang ser ut. Hur kan vi hjälpa just dig och ditt företaget till att mötas?

Malin Paradis, kommunikationsansvarig

One Comment

  • Theodore skriver:

    Yes, I love it! domperidone suspension ip uses in tamil Will she be the anxious type? In which case she might be interested in a project to develop the Intellicot. This will be the smart phone for cots, with automatic rocking, mattress elevator, air circulation, nightlight and video monitoring. Or will she go for natural, sustainable products and include family iconography as she did at her wedding?

All rights reserved Hermes Group